De Valorant Championship bundel heeft geen windeieren gelegd voor de deelnemende teams aan Valorant Champions. De bundel waarmee het wereldkampioenschap Valorant wordt gevierd, heeft in een kleine drie weken ruim zestien miljoen dollar opgebracht voor de esportteams.

Valorant Champoins, het wereldkampioenschap voor de game, wordt op dit moment gespeeld in Istanbul, Turkije. Om de prijzenpot van een miljoen dollar wat op te hogen heeft ontwikkelaar Riot Games een speciale Valorant Championship Bundle uitgebracht. Deze bundel bevat een skin voor je mes, voor je Phantom, een speciale spray, een gun buddy en een player card. De skins voor de Phantom en het mes brengen speciale effecten met zich mee. De bundel kost 6265 Valorant Points; een kleine zestig euro.

In totaal gaat de helft van alle verkopen naar de deelnemende teams; dat betekent dus dat Riot voor 32 miljoen dollar heeft verkocht. Die zestien miljoen wordt vervolgens eerlijk over alle zestien teams verdeeld. Hoeveel de spelers krijgen is afhankelijk van de organisatie en het contract van de speler. Hoe dan ook is het een mooie extra centje voor een toernooi waarbij de hoofdprijs $300.000 is. De Championship Bundle is nog tot en met 21 september te koop, dus dat bedrag kan nog oplopen.

Vorig jaar werd een soortgelijke bundel verkocht en toen was de totale opbrengst voor de teams een kleine negentien miljoen dollar. Het lijkt erop dat dat bedrag dit jaar niet gehaald gaat worden. Valorant Champions eindigt morgenavond. Dan wordt namelijk de finale gespeeld tussen het Braziliaanse LOUD en het Amerikaanse OpTiC Gaming of het Koreaanse DRX. Dat laatste team versloeg gisteren FunPlus Phoenix, het laatst overgebleven Europese team. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door het Europese Acend dat zich dit jaar niet wist te kwalificeren.