Goud-Het moment voor dit edelmetaal is nu echt aangebroken

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, valt goud wel degelijk te waarderen. En als je dat probeert, blijkt: het is nu het moment om in goud te beleggen. Tijd voor een uitgebreide analyse. 

Iedereen weet hoe aandelen te waarderen zijn. Er is winst en er is een koers; de verhouding tussen die twee laat zien hoeveel er voor de winst betaald dient te worden. Goud heeft geen winst en de meeste beleggers trekken daaruit de onterechte conclusie dat de prijs van goud gelijk staat aan wat de gek ervoor wil betalen.

De theorie die ik aanhang is dat goud precies op de tegenovergestelde manier werkt als aandelen. Goud staat voor angst en aandelen staan voor vertrouwen. Hoe meer vertrouwen er is, hoe meer mensen in aandelen willen beleggen en hoe minder in goud. Hoe groter de angst, hoe meer beleggers naar goud rennen en wegblijven van aandelen.

Een ander algemeen bekend gegeven is dat met goud op de extreem lange termijn geen rendement te behalen valt. De prijs ontwikkelt zich precies zoals de inflatie. In het Romeinse Rijk was het mogelijk om een mooi pak te kopen voor een troy ounce aan goud en dat is heden ten dage nog steeds de prijs.

Conclusie: Goud is de bescherming tegen inflatie/ geldontwaarding. Het mag dus niet ontbreken in uw portfolio en dan hebben we het niet over "papieren" goud, maar echt fysiek baren goud.

Kijkt u eens bij onze adverteerder/ sponsor www.goudvoordeel.nl