Deze enorme banken willen crypto klanten bedienen ondanks de problemen

De crypto industrie is met het omvallen van Silicon Valley Bank, Signature Bank en Silvergate Bank drie belangrijke bankpartners verloren. Toch zijn grote banken nog steeds bereid om met cryptobedrijven samen te werken. Ook is de Digital Currecy Group (DCG) op zoek naar nieuwe bankpartners voor zijn verschillende bedrijven binnen de industrie, meldt CoinDesk, een dochterbedrijf van DCG.

Grote crypto banken

De banken die alsnog crypto diensten willen aanbieden aan klanten zijn geen kleine namen uit de traditionele financiële industrie. Het gaat namelijk onder andere over Santander, HSBC, Deutsche Bank, BankProv, Bridge Bank, Mercury, Multis en Series Financial.

Volgens de informatie van CoinDesk heeft Digital Currency Group ook contact gezocht met BlackRock, JPMorgan Chase en Bank of America. Het is op dit moment onduidelijk of die partijen ook interesse hebben om met bedrijven uit de crypto-industrie samen te werken.

Western Alliance en Bridge Bank openen nog altijd rekeningen voor crypto-bedrijven, ondanks dat hun aandelenkoersen flink gedaald zijn. DCG heeft ook geprobeerd om contact te leggen met Revolut in het Verenigd Koninkrijk, United Overseas Bank in Singapore en Bank Leumi in Israël. Wat dat betreft zijn er nog voldoende opties over voor bitcoin (BTC) bedrijven.

Bankieren met restricties

Uit de berichten van Digital Currency Group kreeg blijkt verder dat crypto-bedrijven vaak wel bankieren met een hoop restricties. Bijvoorbeeld op de hoeveelheid exposure die deze partijen hebben op crypto.

Op woensdag heeft een vertegenwoordiger van Digital Currency Group nog een vergadering op de planning staan met de Senate Banking Committee over het omvallen van Silicon Valley bank, Signature Bank en Silvergate Bank.

Alles bij elkaar is het duidelijk dat hier het laatste woord nog niet over is gesproken. Ondertussen blijft de bitcoin koers profiteren van de ellende bij de Amerikaanse banken. Op het moment van schrijven breekt de BTC prijs zelfs de $26.000.