Bitcoin Koers Verwachting – Bitcoin Price Prediction 2023-2025

De Bitcoin is de grondlegger van de cryptocurrencies en heeft de wereld laten zien wat er allemaal mogelijk is met crypto. Daarnaast heeft het ook laten zien wat voor rendement er behaald kan worden op crypto´s. De afgelopen jaren heeft de Bitcoin koers grote sprongen gemaakt en zelfs een hoogtepunt behaald van 64.762,97 euro.

In dit artikel lees je alles over de koers Bitcoin in euro’s en de Bitcoin koers verwachting 2023 tot de Bitcoin price prediction 2040. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar het verleden: wat is de Bitcoin koers historie en wat vertelt dat ons over de komende jaren.

Bitcoin Koers Verwachting 2023

 

Op het moment dat het artikel geschreven wordt, schommelt de actuele Bitcoin koers rond de 20.000 euro. De afgelopen maanden zit de Bitcoin koers in een dip. Een goed moment om te overwegen om in te stappen, omdat de Bitcoin nu op een zeer laag punt zit.

  • Bitcoin koers verwachting 2023 – De echte stijging van de Bitcoin koers zal de investeerder pas gaan merken aan het einde van 2023, de Bitcoin koers verwachting is dat tegen die tijd de crypto in de buurt komt van hoogste punt, er wordt verwacht dat de Bitcoin koers (euro) dan staat op zo’n 65.000 euro.
  • Bitcoin koers verwachting 2025 – In de twee jaren die volgen daarna zal de Bitcoin koers zeer waarschijnlijk gaan schommelen, maar zoals de crypto altijd heeft bewezen zal de Bitcoin koers hier weer bovenop komen. De Bitcoin zal altijd de elite status houden, doordat het de eerste succesvolle crypto is. De Bitcoin koers verwachting is eind 2025: 76.000 euro.
  • Bitcoin koers verwachting 2030 – Het blijft zeer lastig om ver in de toekomst te kijken, maar Bitcoin is een crypto die keer op keer bewezen heeft een blijver te zijn. De afgelopen jaren hebben ook enorm veel andere crypto’s succes ervaren, daarom is het zeer waarschijnlijk dat de Bitcoin koers in 2030 nog steeds stabiel is. De Bitcoin price prediction die wij aanhouden is dat de Bitcoin aan het eind van 2030 op 115.000 euro staat.

Bitcoin Koers ontwikkeling & Bitcoin Koers historie grafiek

De Bitcoin kan gezien worden als de grondlegger van de crypto en heeft veel obstakels moeten doorstaan om te komen waar het nu staat. Bitcoin werd lang gezien als de beste crypto, maar helaas heeft het de afgelopen jaren moeten afleggen tegen (technisch) betere munten, zoals Ethereum.

Het betekent absoluut niet dat de Bitcoin is afgeschreven. Het is nog steeds de meest verhandelde crypto en dat zal de komende jaren waarschijnlijk nog wel zo blijven. Investeerders investeren in de crypto omdat het nog steeds veel waarde heeft, het is gewild en heeft een grote naam.

Verder heeft Bitcoin een lage volatiliteit, dat wil zeggen dat de Bitcoin koers minder schommelt. De Bitcoin koers is (voor een crypto) redelijk stabiel. Bitcoin is in de basis een digitaal betaalmiddel, waarmee mensen geld kunnen overmaken naar andere mensen, hoewel de meeste mensen die Bitcoin kopen dit vooral als belegging zien.

De originele maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, publiceerde in 2008 een whitepaper, wat in detail de functie van Bitcoin beschreef. De eerste Bitcoin werd in het begin van 2009 gemined, maar in de jaren was de crypto nog relatief waardeloos (in vergelijking met nu).

In 2013 was de prijs van Bitcoin 230 euro en het was destijds nog relatief onbekend, het grote publiek kende de crypto niet en de meeste experts hadden er nog weinig vertrouwen in en begonnen dan ook nog niet met crypto kopen.

Pas jaren later in 2017 steeg de prijs van de Bitcoin fors. De Bitcoin koers wist in een jaar met maar liefst 2.300% te stijgen en had op een moment een waarde van 18.000 euro.

In de Bitcoin koers grafiek 10 jaar kun je goed terugzien hoe de Bitcoin koers zich de afgelopen jaren steeds heeft hersteld en bewezen heeft een blijver te zijn in crypto wereld. De verwachting is daarom ook dat de Bitcoin de komende jaren weer zal gaan stijgen.

 

In de jaren die volgden, stond de Bitcoin koers (euro) lang in het rood, maar eind 2020 was er toch de stijging waar veel mensen al lang op zaten te wachten. In de tijd tussen september 2020 tot en met april 2021 steeg de Bitcoin koers gigantisch, meer dan 500%.

Hieronder kun je nog in het kort teruglezen over de geschiedenis van Bitcoin koers:

  • Nakamoto publiceert de Bitcoin whitepaper in 2008
  • Eerste Bitcoin gemined in 2009
  • Bitcoin behaalt een eerste hoogtepunt van 18.000 euro in 2017
  • Lange periode Bitcoin in de rode cijfers
  • Bitcoin herstelt en bereikt een nieuw hoogtepunt in november 2021, de prijs was 64.000 euro

Actuele & korte termijn Bitcoin Koers Verwachting – Bitcoin Koers Verwachting 2023

Het is altijd verstandig om bij het investeren verder in de toekomst te kijken, want wat doet de Bitcoin koers de komende jaren? Hier lees je onze Bitcoin koers verwachting 2023!

Allereerst heeft Bitcoin als groot voordeel dat het de eerste grote crypto is. Hierdoor heeft het een goede reputatie en is het veruit de meest bekende crypto. Daarnaast wordt Bitcoin ook gekocht en verkocht door grote bedrijven en zij spreken ook het vertrouwen uit in de crypto.

Wat ook goed is voor de digitale munt, is dat er veel investeerders met veel geld actief Bitcoin steunen en verhandelen. Dit zijn niet zomaar investeerders, maar mensen als Michael Saylor, Elon Musk en Winklevoss Twins.

De verwachting is dat de komende jaren beslissend zullen zijn voor verschillende altcoins. Tijdens de cryptohype zijn diverse altcoins veel gestegen, maar diverse altcoins bleken eigenlijk shitcoins te zijn. De Bitcoin is beslist geen shitcoin en heeft ook in 2023 nog veel potentie.

In dit artikel wordt vrijwel alleen over de Bitcoin koers verwachting gepraat, maar een andere grote crypto, met blockchain technologie, is Ethereum. Ethereum gebruikt ook blockchain technologie die beter is dan die van Bitcoin: het algoritme werkt anders en hierdoor is het een stuk milieuvriendelijker.

Het zou ook zomaar kunnen zijn dat Bitcoin ooit een keer ingehaald wordt door Ethereum of een andere crypto met simpelweg betere blockchain technologie, alleen wat zeker is, is dat de Bitcoin een crypto is met waarde. Een deel van de waarde zit hem in de naamsbekendheid en een deel in het feit dat het op sommige plekken mogelijk is om te betalen met Bitcoin.

De verwachting is dan ook dat in de komende jaren dit steeds normaler gaat worden, zo staan er steeds meer Bitcoin ATM’s in grote steden. Dit zijn plekken waar je Bitcoin kunt inruilen tegen euro’s of andere gewenste geldeenheden.

Het opnemen van geld voor Bitcoin is simpel, je scant een QR-code op de Bitcoin ATM en selecteert hoeveel geld je wilt inwisselen. Daarna ontvang je net zoals bij een normale pinautomaat je geld.

In Nederland zijn er al verschillende Bitcoin ATM’s, bijvoorbeeld op Schiphol, waar je 24/7 Bitcoin kunt inruilen tegen euro’s.

Wanneer je al deze verschillende zaken meeneemt is het zeer waarschijnlijk dat de Bitcoin koers uit de dip komt en zelfs een nieuw hoogtepunt gaat bereiken. De schatting van de Bitcoin prijs 2023 is dan ook ook dat de coin de 65.000 euro gaat aantikken.

Bitcoin Koers Verwachting 2025 – Bitcoin Price Prediction 2025

 

Op het moment dat dit artikel geschreven wordt, zit de huidige koers Bitcoin in een dip. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het ondergewaardeerd is, zeker wanneer je kijkt naar de grote potentie die de crypto heeft voor de toekomst. Op dit moment is het de favoriete crypto om in te investeren voor institutionele beleggers.

Al een lange tijd zijn bedrijven zoals VanEck en Grayscale Investments bezig met het lanceren van een Bitcoin ETF. Er zijn al tal future ETF’s, maar helaas worden normale Bitcoin ETF’s niet goedgekeurd door de SEC.

Helaas ziet de SEC de Bitcoin (en dus de ETF) die eraan verbonden wordt als gevaar voor de reguliere belegger, omdat de crypto eenvoudig gemanipuleerd kan worden en er weinig regulering is op het kopen en verkopen van crypto.

edrijven als VanEck en Grayscale zullen de komende jaren de strijd niet opgeven en alles eraan doen een Bitcoin ETF te lanceren. Het is ook de vraag hoelang de SEC nog verzoeken als deze kan blijven afwijzen. De verwachting is dat er op korte termijn een Bitcoin ETF zal worden toegelaten.

Wanneer de eerste Bitcoin ETF gelanceerd is zullen er veel volgen, wat ook de prijs van de Bitcoin een enorme boost zal geven. De grootste reden hiervoor is dat er meer mensen zullen zijn die de Bitcoin kunnen kopen, dit zorgt voor een stijging van de prijs.

Er wordt verwacht dat de koers Bitcoin in euro’s aan het eind van 2025 op 76.000 euro staat.

Lange termijn Bitcoin Koers Verwachting – Bitcoin Price Prediction 2030

Tot slot wordt er besproken over het investeren in Bitcoin op de lange termijn. De Bitcoin is en zal altijd de king of crypto blijven, maar is het slim om te investeren in Bitcoin voor de lange termijn?

Een simpel antwoord, ja. Bitcoin heeft in de afgelopen 8 jaar een grote groei door gemaakt en dat is niet alleen op het gebied van prijsstijging. De crypto heeft veel meer gebruikers dan ooit die het gebruiken als betaalmidden. Daarnaast zijn er meer grote investeerders die in de crypto geloven.

Met andere ontwikkelingen zoals de Bitcoin ETF’s en betaalapps die Bitcoin accepteren als legitiem betaalmiddel. Een voorbeeld hiervan is de elektronische wallet Paypal. Deze positieve ontwikkelingen gaan de vraag en aanbod naar Bitcoin alleen maar stimuleren en ervoor zorgen dat de crypto niet meer te missen is in het dagelijks leven.

Het de afgelopen jaren veel eenvoudiger geworden de Bitcoin te verhandelen, op te slaan en weer te verkopen. Allemaal ontwikkelingen die het de reguliere en beginnende investeerder makkelijker maakt in te stappen.

De Bitcoin koers verwachting 2030 is dus rooskleurig en wie weet hoe normaal Bitcoin over 8 jaar is als betaalmiddel, misschien is het zo normaal dat er in 2030 overal betaalt mee kan worden. De verwachting voor 2030 is dat de Bitcoin de 115.000 euro gaat aantikken, ofterwijl Bitcoin is een goede investering voor de lange termijn.

Waar wordt Bitcoin voor gebruikt – voornaamste toepassingen

Bitcoin blijft één van de favoriete crypto´s om in te investeren. Naast dat er in de afgelopen jaren veel particuliere investeerders een kans zagen om geld te verdienen met Bitcoin, zijn er ook diverse grote bedrijven begonnen met het kopen van Bitcoin.

Wat kun je precies met de crypto en waar wordt het allemaal voor gebruikt?

Manier om te betalen

De voornamelijkste manier waarvoor Bitcoin wordt gebruikt, is voor het doen van anonieme betalingen. Het is namelijk een effectieve en veilige manier om geld te ontvangen en te betalen.

Het grote voordeel van betalen of ontvangen van geld via Bitcoin is dat er geen bankkosten aan vast zitten. Wanneer je geld overmaakt naar iemand buiten Europa zullen de meeste banken hier extra kosten voor vragen, terwijl dit bij Bitcoin niet zo is.

Minen van Bitcoin

Door de manier waarop Bitcoin werkt, is er veel computer kracht nodig om transacties te verwerken. Deze computer hardware wordt door mensen overal ter wereld verzorgt en in ruil voor de hardware worden de `miners` beloond in Bitcoin.

Het minen van Bitcoin is een manier om geld te verdienen aan Bitcoin. Helaas is het in Nederland – door de hoge stroomprijzen – minder lucratief dan in andere landen.

Potentiële hoogte- en dieptepunten in de Bitcoin Koers Verwachting 2025 -2030

Hierboven worden de potentiële hoogtepunten besproken van de Bitcoin koers. Helaas kunnen investeringen ook anders uitpakken dan verwacht. 

Speculatieve investering

Een deel van de mensen kennen Bitcoin niet anders dan een manier om geld te verdienen, net zoals iets als aandelen of ETF’s. Uiteraard zijn er grote verschillen tussen de twee, zo is Bitcoin en alle andere crypto heel erg instabiel.

In sommige weken verdubbel je je investering, terwijl in andere weken je ineens de helft van de investering verliest. Dit betekent uiteraard niet dat Bitcoin een slechte investering is, maar het is wel belangrijk te realiseren dat de prijs veel meer schommelt dan aandelen.

Welke factoren beïnvloeden de Bitcoin Koers Verwachting

Bij aandelen wordt de prijs beïnvloed door prestaties van het bedrijf zoals een goed kwartaal, of juist negatief door externe factoren als een stijging van de olieprijzen. Alleen wat bepaalt de Bitcoin prijs en wat beïnvloedt het verloop van de Bitcoin koers?

Aandacht op sociale media

Sociale media krijgt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Sociale media beïnvloedt ook de cryptomarkt en de Bitcoin koers. Op platformen als Twitter, Reddit en Facebook zie je dagelijks veel berichten over Bitcoin en Bitcoin koers verwachtingen.

De hoeveelheid berichten op sociale media over Bitcoin en de toon van deze berichten (negatief vs. positief) heeft invloed op de Bitcoin koers.

Meer vraag naar crypto

De algemene trend van de afgelopen jaren is dat er meer vraag is naar crypto, meer particuliere beleggers en professionele beleggers kopen crypto als investering. Bitcoin werkt net als bijvoorbeeld aandelen op vraag en aanbod. Als er er meer vraag is naar Bitcoin, dan zal de prijs ook stijgen.

Verder draagt het principe ook bij dat je er snel en anoniem geld mee kunt overmaken naar anderen. Hoe meer mensen hier gebruik van maken, hoe meer mensen Bitcoin kopen, hoe hoger de prijs wordt.

Institutionele investeringen

Iets wat veel heeft bijgedragen aan de huidige status die Bitcoin op dit moment heeft, zijn de grote bedrijven die investeren in de crypto. Wanneer grote banken en andere financiële instituten investeren in iets als Bitcoin, geeft dit een impuls: mensen vertrouwen erop dat deze bedrijven weten wat ze doen.

Er zit hier een keerzijde aan: wanneer deze banken verkopen en niet meer het vertrouwen hebben in de Bitcoin, dan zal dit ook wat doen met de status van de crypto en daardoor kan dat ook grote invloed hebben op de prijs.