U zoekt de beste bedrijven?

Koop ook smallcaps, beleggingshuizen verhogen rendementsverwachtingen, dollar blijft stabiel, 57% fondsvermogen inmiddels duurzaam, en meer.

Smallcaps uit het verdomhoekje
Veel beleggers zitten volgens bfinance ten onrechte onderwogen in smallcaps, want de waarderingen zijn gunstig en actieve fondsmanagers kunnen hier hun volledige klasse tonen. Ook geven kleine aandelen extra spreiding en valt het met de volatiliteit juist reuze mee.

Ja, investeren in duurzame energieprojecten loont nog altijd
Zijn investeringen in duurzame energieprojecten nog wel rendabel nu de rentekosten flink zijn gestegen en de EU een energieprijsplafond heeft ingesteld? Marija Simpraga van LGIM Real Assets schrijft van wel. "Investeerders en ontwikkelaars zullen naar een nieuw evenwicht moeten zoeken."

"Diversiteit aan de top maakt banken beter"
De bancaire sector blijkt nog altijd een mannenwereld. Van de 361 CEO-benoemingen tussen 2020 en 2022 bij ‘significant institutions’ (SI’s) die direct onder toezicht staan bij de Europese Centrale Bank, waren er meer dan 300 man. In diezelfde periode was slechts 36% van alle benoemde bestuursleden een vrouw. Dat is problematisch.

Vermogensbeheerders stellen rendementsverwachtingen naar boven bij
Uit het laatste Expected Returns-rapport van Alpha Research blijkt dat vermogensbeheerders in het eerste kwartaal van dit jaar positiever zijn geworden over de langetermijnvooruitzichten van zowel aandelen als vastrentende waarden.

SFDR: al 57% van totaal fondsvermogen is duurzaam
Na de golf van downgrades in 2022 waren er in het eerste kwartaal van het jaar veel upgrades van beleggingsfondsen vanuit de SFDR-categorie Artikel 6 naar Artikel 8 en zelfs naar Artikel 9. De fund flows gingen met name richting Artikel 8-fondsen. Opvallend was dat nieuwe lanceringen stokten, aldus Morningstar.

De beste bedrijven volgens Morgan Stanley
Twee hebben hun basis in de polder.